Μενού Κλείσιμο

NIEM – 17η συνάντηση: Όψεις της επαγγελματικής και στεγαστικής ένταξης των προσφύγων

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση “ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” (ΑΝΤΙΓΟΝΗ) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στη 17η συνάντηση συμμαχίας στο πλαίσιο του προγράμματος National Integration and Evaluation Mechanism’ (ΝΙΕΜ) με θέμα «Όψεις της επαγγελματικής και στεγαστικής ένταξης των προσφύγων και αιτούντων άσυλο ανά την Ελλάδα».

 

Το ΝΙΕΜ είναι ένα πρόγραμμα που έχει στόχο τη μέτρηση, την αξιολόγηση και την παρακολούθηση της ένταξης πληθυσμών που τίθενται υπό διεθνή προστασία σε 16 χώρες της Ε.Ε.. Κατόπιν σχετικής έρευνας στην Ελλάδα, συντάχθηκε Εθνική Έκθεση για την εφαρμογή των πολιτικών ένταξης σε ποικίλους τομείς. Στη συγκεκριμένη συνάντηση συμμαχίας θα παρουσιαστούν συνοπτικά τα πορίσματα της έρευνας  για την κοινωνική ένταξη των δικαιούχων διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν ομιλίες για την επαγγελματική και στεγαστική ένταξη των προσφύγων και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

 

Η συνάντηση της συμμαχίας θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021, ώρες 19:00 – 21:00 στον ακόλουθο σύνδεσμο :

https://us02web.zoom.us/j/84016509853

Meeting ID: 840 1650 9853

 

Συντονίζει ο κ. Νάσος Θεοδωρίδης, Υπεύθυνος Γραφείου Αθήνας της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ» και Δικηγόρος.

 

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο :

19:00 – 19:05 Καλωσόρισμα

 

19:05 – 19:15 «Οι δείκτες της επαγγελματικής και της στεγαστικής ένταξης των δικαιούχων διεθνούς προστασίας με βάση τη συλλογή υλικού για την εθνική Έκθεση ΝΙΕΜ» (ομιλήτρια η συνεργάτιδα της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ και δικηγόρος κ. Βασιλική Καρζή)

 

19:15 -19 :25 Παρουσίαση 1 : : «”Τεκμηρίωση στη χάραξη πολιτικών ένταξης”» (ομιλητής ο κ. Γιώργος Σαρελάκος, Υπεύθυνος Έργου στο Δίκτυο Πόλεων για την ένταξη/ Κέντρο Συντονισμού για ζητήματα Μεταναστών και Προσφύγων)

 

19:25 – 19:35 Παρουσίαση 2 : «”ESTIA και HELIOS: η υλοποίηση των δύο προγραμμάτων από το Δήμο Λεβαδέων”» (ομιλητές : ο κ. Γιώργος Καλαμπόκας, Διαχειριστής Έργου για το Πρόγραμμα “ESTIA” , και η κ. Τριανταφυλλιά Κρίκου ως Συντονίστρια Έργου για το Πρόγραμμα “HELIOS”|).

 

19:35 – 19:45 Παρουσίαση 3 : «Η  ένταξη  αιτούντων άσυλο και προσφύγων σε μια μικρή ελληνική επαρχιακή πόλη. (το παράδειγμα της Τρίπολης)» (ομιλητής ο κ. Δημήτρης Κολινιώτης , Διευθυντής Πολιτικών Κοινωνικής Συνοχής και Υπεύθυνος Προγράμματος ΕΣΤΙΑ   της “Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. . Αναπτυξιακού Οργανισμού  Τοπικής Αυτοδιοίκησης)

 

19:45 – 19:55 Παρουσίαση 4 : «Δράσεις για την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στην τοπική κοινωνία. Το παράδειγμα του Δήμου Λαρισαίων»» (ομιλητής ο κ. Γιώργος Παπανικολάου, Συντονιστής Πεδίου του Προγράμματος «ΕΣΤΙΑ 2021» )

 

19:55 –  20:05 Παρουσίαση 5 : « Ευκαιρίες απασχόλησης Προσφύγων στην ύπαιθρο. Η περίπτωση της Καρδίτσας» » (ομιλητής ο κ. Βασίλης Μπέλλης, Γενικός διευθυντής Αναπτυξιακής Καρδίτσας – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ -ΑΝ.ΚΑΕ)

 

20:05 – 20:15 Παρουσίαση 6 : «Το στοίχημα της ένταξης στον Πειραιά» (ομιλητής ο κ. Νικήτας Κανάκης, Διευθυντής Κοινωνικών Δομών της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά – ΚΟΔΕΠ)

 

20:15 – 21:00 Ανοιχτή Συζήτηση