Μενού Κλείσιμο

Νέα βιωματική δράση καθαρισμού από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ στην παραλία Δέλτα Αξιού στο πλαίσιο του έργου ZeroWaste BSB

Μετά τον καθαρισμό της Παραλίας Αρετσούς τον Ιούνιο, άλλη μία δράση καθαρισμού ακτής οργανώνεται από την ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Το ραδιοφωνικό σποτ της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ καλεί τους πολίτες που ανησυχούν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος να κάνουν το επόμενο βήμα.

Η επιχείρηση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί στην παραλία Δέλτα Αξιού, στο ξύλινο παρατηρητήριο, το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. με την στήριξη του Δήμου Δέλτα και της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις».

Η ομάδα «Εχεδώρου Φύσις» μετά τον καθαρισμό θα πραγματοποιήσει για μία περίπου ώρα περιβαλλοντική περιήγηση στην περιοχή, ενώ ο Δήμος Δέλτα θα αναλάβει την συλλογή των απορριμμάτων με απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφαλή μεταφορά τους.

Οι συμμμετέχοντες/ ουσες θα χρειαστούν καπέλο, αθλητικά παπούτσια, παγούρι με νερό και ατομικά σνακ.

Σημειώνεται ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων, ωστόσο ενθαρρύνεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών.

Στην δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid19.

Δηλώστε συμμετοχή στη βιωματική δράση καθαρισμού ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ την ακριβή τοποθεσία της δράσης

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.