Μενού Κλείσιμο

Το Σάββατο 6/11 η βιωματική δράση καθαρισμού στο Ελαιόρεμα, στο πλαίσιο του έργου ZeroWaste BSB

Μετά τον πρόσφατο καθαρισμό του Κελλάριου Όρμου, όπου εθελόντριες και εθελοντές της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ με τη συνδρομή του Δήμου Καλαμαριάς και των οργανώσεων Save your Hood, Οικόπολις και Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης συγκέντρωσαν 1.600 λίτρα απορριμμάτων, συνεχίζουμε με την επόμενη δράση καθαρισμού. Μετά την αναβολή της, λόγω κακοκαιρίας, οργανώνεται εκ νέου η δράση καθαρισμού στο Ελαιόρεμα Πυλαίας, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., με τη στήριξη του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

 

Το σημείο συνάντησης για την επιχείρηση καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί στο τμήμα της περιφερειακής τάφρου που βρίσκεται στο Ελαιόρεμα, θα είναι το Γεφύρι Καμάρα Πυλαίας.

 

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα παρέχει διαθέσιμα γάντια μιας χρήσης και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων, ωστόσο ενθαρρύνεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων ειδών από τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

 

Στη δράση θα τηρηθούν όλα τα μέτρα για τον Covid19.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες προσκαλούνται να συμπληρώνουν τη φόρμα συμμετοχής.

 

Ακούστε το ραδιοφωνικό spot της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ το οποίο καλεί τους πολίτες που ανησυχούν για τη ρύπανση του περιβάλλοντος να κάνουν το επόμενο βήμα συμμετέχοντας ενεργά στη δράση καθαρισμού αυτό το Σάββατο 6.11.2021 και ώρα 11:00 π.μ.

 

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB, για την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα απόβλητα που καταλήγουν στις θάλασσες.

Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.