Μενού Κλείσιμο

MILD: Περισσότερες σωστές πληροφορίες – Λιγότερες διακρίσεις

Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” ξεκίνησε το Πρόγραμμα «MILD: Περισσότερες σωστές πληροφορίες – Λιγότερες διακρίσεις», σε συνεργασία με τη LUNARIA από την Ιταλία, την AMAM από τη Μάλτα, την MALDITA.ES από την Ισπανία και την CARTA DI ROMA από την Ιταλία.

 

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ:
Το MILD Project στοχεύει στην ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εργαζομένων της κοινωνίας των πολιτών, των ακτιβιστών, των δημοσιογράφων και των φοιτητών από σχολές δημοσιογραφίας, αποσκοπώντας στην παρακολούθηση, αναφορά και αντιμετώπιση εσφαλμένων πληροφοριών και ρητορικής μίσους που στοχεύουν μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα με φυλετικό προφίλ σε 4 χώρες της ΕΕ, χάρη σε κοινές δραστηριότητες διεθνικής συνεργασίας, έρευνας, κατάρτισης και εκστρατείας.

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟΧΟΙ:

  • Να συλλέγει, να αναλύει και να μοιράζεται τις εμπειρίες που εφαρμόζονται σε τοπικό, εθνικό και επίπεδο ΕΕ για την παρακολούθηση, την πρόληψη και την καταπολέμηση της εσφαλμένης εκπροσώπησης μεταναστών, προσφύγων και φυλετικών ατόμων από τα μέσα ενημέρωσης.
  • Να αναπτύξει, να δοκιμάσει και να διαδώσει μια καινοτόμο και συμμετοχική ηλεκτρονική μορφή κατάρτισης για την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων των εργαζομένων της κοινωνίας των πολιτών και των χειριστών μέσων ενημέρωσης σχετικά με την αναφορά αφηγήσεων που εισάγουν διακρίσεις και στην παραγωγή υπεύθυνων πληροφοριών για μετανάστες, πρόσφυγες και φυλετικά άτομα.
  • Να ευαισθητοποιήσει τους κύριους χειριστές των μέσων ενημέρωσης και τους φοιτητές από σχολές δημοσιογραφίας για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιας ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ υπηκόων και ανθρώπων που προέρχονται από άλλες χώρες, μέσω μιας επικοινωνιακής εκστρατείας.

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:

  • Έρευνα σε 4 χώρες της ΕΕ σχετικά με την εκπροσώπηση των μεταναστών, των προσφύγων και των ατόμων με φυλετικό προφίλ και τις στρατηγικές που δοκιμάστηκαν για την προώθηση της διαφορετικότητας στα μέσα ενημέρωσης.
  • Εκπαίδευση: Διαδικτυακή εκπαίδευση συμμετοχικός σχεδιασμός, δοκιμή και διάδοση
  • Διάδοση και εκστρατεία για την προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου, της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιας ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ υπηκόων και ανθρώπων που προέρχονται από άλλες χώρες.

 

ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:

  • Αύξηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων της κοινωνίας των πολιτών και των φορέων των μέσων ενημέρωσης στην παρακολούθηση, την υποβολή εκθέσεων και την αντιμετώπιση του φαινομένου
  • Ανάπτυξη, δοκιμή και διάδοση καινοτόμου διαδικτυακής εκπαίδευσης σχετικά με την αναφορά αφηγήσεων που εισάγουν διακρίσεις και την παραγωγή υπεύθυνων πληροφοριών για μετανάστες, πρόσφυγες και άτομα με φυλετικό προφίλ.
  • Ευηαισθητοποίηση των κύριων χειριστών των μέσων ενημέρωσης και των μαθητών σχολικής δημοσιογραφίας για να προωθήσουν έναν πιο σωστό δημόσιο διάλογο για τη μετανάστευση, το άσυλο και τις διάφορες μορφές διακρίσεων και ρατσισμού.

 

ΕΤΑΙΡΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ :

LUNARIA ITALY

AMAM MALTA

MALDITA.ES SPAIN

CARTA DI ROMA ITALY

ANTIGONE GREECE

 

Διάρκεια: 31 Δεκεμβρίου 2024 – 31 Δεκεμβρίου 2026

 

Χρηματοδότηση:
Το έργο χρηματοδοτείται από τον Εθνικό Οργανισμό Erasmus+-INDIRE της Ευρωπαϊκής Ένωσης