Μενού Κλείσιμο

Artability+ : Εγκαίνια έκθεσης τέχνης της ομάδας του ‘Χρωματόδρομου’ στο Οικόπολις

Η «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία» διοργανώνει την Τρίτη 28 Ιουνίου στις 19.00 στον χώρο του Οικόπολις, Πτολεμαίων 29Α, τα εγκαίνια της έκθεσης τέχνης της ομάδας του ‘Χρωματόδρομου’.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων του έργου Artability+ (2019-1-ES01-KA204-064574 φορέας χρηματοδότησης: Erasmus+) και θα συνοδευτεί από μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος σπουδών (Curriculum) για τη διδασκαλία & εκμάθηση καλλιτεχνικών τεχνικών που εκπονήθηκε στην διάρκεια του έργου.
Με κεντρικούς στόχους την ενδυνάμωση ατόμων με αναπηρία, τη βελτίωση της αυτοπεποίθησης και την προώθηση της αυτονομίας και της κοινωνικής ένταξης μέσω της καλλιτεχνικής έκφρασης, το Artability+ υλοποιήθηκε από διαφορετικές ομάδες στις 4 χώρες εταίρους του προγράμματος (Ισπανία, Ελλάδα, Ρουμανία και Λιθουανία).
Μαζί με τα εγκαίνια της έκθεσης στον φυσικό χώρο, θα παρουσιαστεί επίσης η ψηφιακή έκθεση των έργων στο Διαδίκτυο που θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους και όλες.
Διάρκεια Έκθεσης: 28/6-8/7
Ημέρες και ώρες λειτουργίας για τους επισκέπτες: Δευτέρα-Παρασκευή 18.00-20.00
Εταίροι Artability+
-COGAMI – Galician Confederation of People with Disabilities (Ισπανία) – Συντονιστής
-ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία
-ATA – Asociatja De Tineri Din Ardeal (Ρουμανία)
-VRC – Valakupiai Rehabilitation Centre (Λιθουανία)