Μενού Κλείσιμο

1.600 λίτρα απορριμμάτων συγκέντρωσαν εθελοντές και εθελόντριες στον Κελλάριο Όρμο στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB

Εθελοντές και εθελόντριες του Κέντρου Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης ΑΝΤΙΓΟΝΗ κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1.600 λίτρα σκουπιδιών και κυρίως πλαστικές συσκευασίες, καπάκια και καλαμάκια.

Ο Δήμος Καλαμαριάς στήριξε την δράση παρέχοντας εξοπλισμό και σακούλες συλλογής των απορριμμάτων, ενώ στη συνέχεια φρόντισε για την αποκομιδή.

Οι εθελοντές/εθελόντριες χωρίστηκαν σε ομάδες ώστε να καλύψουν μεγαλύτερη έκταση και ενώ αρχικά φαινόταν ότι δεν θα συγκεντρώνονταν πάνω από 1.000 λίτρα απορριμμάτων, αφού τα περισσότερα ήταν καπάκια και σακούλες, το τελικό αποτέλεσμα ήταν 1.600 λίτρα.

Τις δυνάμεις τους με την ΑΝΤΙΓΟΝΗ ένωσαν οι οργανώσεις «Save Your Hood», «Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης» και «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» που συμμετείχαν ενεργά στον καθαρισμό.

Η επιχείρηση καθαρισμού είχε στόχο πέρα από την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από την παράκτια περιοχή, την ευαισθητοποίηση του κοινού για την θαλάσσια ρύπανση και αποτελεί μέρος μίας σειράς δράσεων που οργανώνει η ΑΝΤΙΓΟΝΗ σε περιοχές φυσικού κάλλους της Θεσσαλονίκης. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα πρωινές δράσεις Σαββάτου στις 11:00 π.μ., 6 Νοεμβρίου στο Ελαιόρεμα Πυλαίας και 13 Νοεμβρίου στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης για τις οποίες θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση τις επόμενες ημέρες.

 


Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin”, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.