Μενού Κλείσιμο

Το Interreg Youth Road Show 2022 περνάει από την «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» για να ακούσει τις εμπειρίες και να δει τις δημιουργίες μαθητριών και μαθητών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ZeroWaste BSB

Την Τρίτη 08 Νοεμβρίου, ώρα 15:00 -17:00 και στο πλαίσιο του διημέρου εκδηλώσεων “Interreg Youth Road Show 2022”, η οργάνωση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη-Βία» διοργανώνει στο «Οικόπολις» εκδήλωση παρουσίασης των εμπειριών και των δημιουργιών των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin – ZeroWasteBSB”.

Τι είναι το “Interreg Youth Road Show 2022’’

Μία ομάδα 30 εκπροσώπων του Ευρωκοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ελλήνων πολιτικών καθώς και άλλων ατόμων σε θέσεις λήψης αποφάσεων (decision makers), θα επισκεφτούν στις 7 και 8 Νοεμβρίου τέσσερα επιλεγμένα επιτυχημένα ευρωπαϊκά έργα στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και ένα στις Σέρρες. Μεταξύ αυτών, επιλέχθηκε και το “ZeroWasteBSB”, ένα διετές έργο, το οποίο έχει ως σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης, κυρίως όσον αφορά τις επιπτώσεις της παραγωγής απορριμμάτων στα θαλάσσια και παράκτια οικοσυστήματα, καθώς και την ευαισθητοποίηση για τη μείωση παραγωγής απορριμμάτων και την ανακύκλωση.

Οι μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στο ZeroWaste BSB παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους και τις εμπειρίες από το πρόγραμμα

Καθώς το “ZeroWasteBSB” στόχευε κυρίως στην ευαισθητοποίηση και εμπλοκή των μαθητων/τριών στην προσπάθεια μείωσης των απορριμμάτων, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου, στη διεύθυνση Πτολεμαίων 29Α, 5ος όροφος, ώρα 15:00-17:00, συμμετέχοντες μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν τις εμπειρίες και τις δημιουργίες τους από το έργο “ZeroWasteBSB”. Πιο συγκεκριμένα, μαθητές και μαθήτριες από το 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου και το 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου-Κορδελιού, θα μοιραστούν με τους εκπροσώπους του Interreg Youth Road Show 2022 και το κοινό, όσα αποκόμισαν από το πρόγραμμα. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι/ες θα μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση εικαστικών δημιουργιών με υλικά που θα κατέληγαν στα σκουπίδια, η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάδειξη της επαναχρησιμοποίησης ως καλής πρακτικής για έναν κόσμο με λιγότερα απορρίμματα. Στο τέλος, η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικό δρώμενο, όπου μαθητές και μαθήτριες θα παίξουν μουσική με μουσικά όργανα που δημιουργήθηκαν από …σκουπίδια!