Μενού Κλείσιμο

Τελική Εκδήλωση Έργου “Διαχείριση της Αντιπαράθεσης σε σχολεία της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας”

Με μία διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου και ώρα 16:00-18:00, ολοκληρώνεται το έργο «Διαχείριση της Αντιπαράθεση σε σχολεία της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας», που πραγματοποιείται στις τρεις προαναφερθείσες χώρες και έχει ως στόχο την πρόληψη και διαχείριση συγκρουσιακών ζητημάτων στο σχολικό περιβάλλον.

 

Το πρόγραμμα «Διαχείριση της Αντιπαράθεσης σε σχολεία της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας» υλοποιείται από τον Φεβρουάριο 2021 και μέσα από τη σύμπραξη των τριών χωρών εστιάζει στην ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για τη δημοκρατική διαχείριση των συγκρουσιακών ζητημάτων που προκύπτουν στις σχολικές κοινότητες.

 

Στη διαδικτυακή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, 16:00-18:00, θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία. Επιπλέον, θα παρουσιαστεί και ο εκπαιδευτικός οδηγός “Διαχείριση της αντιπαράθεσης στο σχολείο μέσα από την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτειότητα” ο οποίος δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου με στόχο να κινητοποιήσει και να διευκολύνει εκπαιδευτικούς, σχολικούς διευθυντές/ριες και στελέχη εκπαίδευσης να αντιλαμβάνονται και να διαχειρίζονται την αντιπαράθεση στα σχολεία.

 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στον ακόλουθο σύνδεσμο.

 

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZ0kdO2rqDMjHtXMmVgAjB5JpfpJHvy8aHBO  

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ την ατζέντα της εκδήλωσης.

Το έργο “Διαχείριση της Αντιπαράθεσης σε Σχολεία της Ελλάδας, της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας” πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης στο πλαίσιο του προγράμματος “Democratic and Inclusive School Culture in Operation (DISCO)”.

Photo credits: Taylor Wilcox on Unsplash