Μενού Κλείσιμο

Θερμή ανταπόκριση στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης της ομάδας του «Χρωματόδρομου» στο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ

Η ανταπόκριση του κόσμου στα εγκαίνια της έκθεσης έργων τέχνης της ομάδας του «Χρωαματόδρομου» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 28/6 στο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ, ήταν πολύ μεγάλη και με δεδομένες τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούσαν τη μέρα εκείνη στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα από 40 άτομα, κυρίως επαγγελματίες από το χώρο της αναπηρίας, της τέχνης, αλλά και εργαζόμενοι σε φορείς του πολιτισμού και της κοινωνικής δράσης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αγκάλιασαν μία πολύ σημαντική και ιδιαίτερη έκθεση που διοργάνωσε η ««ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που φιλοτεχνήθηκαν στο πλαίσιο των εικαστικών εργαστηρίων του έργου Artability+ (2019-1-ES01-KA204-064574 φορέας χρηματοδότησης: Erasmus+). Παράλληλα, στην εκδήλωση έγινε και μία σύντομη παρουσίαση του προγράμματος σπουδών (Curriculum) για τη διδασκαλία & εκμάθηση καλλιτεχνικών τεχνικών που εκπονήθηκε στην διάρκεια του έργου, ενώ παρουσιάστηκε και η ψηφιακή έκθεση των έργων στο Διαδίκτυο που θα είναι ανοιχτή και προσβάσιμη για όλους και όλες από την ιστοσελίδα της «ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό και επισκέψιμη το χρονικό διάστημα 28/6-8/7, κατά τις ημέρες Δευτέρα-Παρασκευή, από 18.00-20.00

Εταίροι Artability+

-COGAMI – Galician Confederation of People with Disabilities (Ισπανία) – Συντονιστής
-ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία
-ATA – Asociatja De Tineri Din Ardeal (Ρουμανία)
-VRC – Valakupiai Rehabilitation Centre (Λιθουανία)

Attachments