Μενού Κλείσιμο

Εργαστήρια μείωσης απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης για ενήλικες κατοίκους του Δήμου Δέλτα

Η “ΑΝΤΙΓΟΝΗ- Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία” σας προσκαλεί στα εργαστήρια μείωσης απορριμμάτων και επαναχρησιμοποίησης που υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος «Μειώνω – Επαναχρησιμοποιώ – Κομποστοποιώ στο Δήμο Δέλτα» (Κ.Α.Μ.Ε.).

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες κατοίκους της περιοχής του Δήμου Δέλτα και θα πραγματοποιηθούν στις 8/10, στις  9/10 και στις 14/10 στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου, ώρα 18:00-20:00.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο των εργαστηρίων:

8/10/2022 → «Κι αν δεν το φοράω, πάει να πει πως το πετάω;»: Παρατείνουμε τον κύκλο ζωής μιας παλιάς μπλούζας μετατρέποντας την (χωρίς ράψιμο) σε μία πάνινη τσάντα, για τις βόλτες μας, τις αγορές μας ή για αποθήκευση. Οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να έχουν μαζί τους μια παλιά μπλούζα και ένα ψαλίδι που να κόβει εύκολα ύφασμα.

9/10/2022 → «Δεν πετώ, επαναχρησιμοποιώ!»: Μοιραζόμαστε τρόπους που θα μας βοηθήσουν να μειώσουμε τα απορρίμματα μας στην καθημερινή μας ζωή μέσω της επαναχρησιμοποίησης, ενώ φτιάχνουμε μαζί διακοσμητικό βάζο/κηροπήγιο με απλά υλικά. Οι συμμετέχοντες/ουσες πρέπει να φέρουν μαζί τους 1  γυάλινο βάζο (π.χ. ύψους περίπου 15 εκ., διάμ. περίπου 7 εκ.) και ένα ψαλίδι.

14/10/2022 →  «Φτιάχνω το δικό μου κερομάντηλο»: Aν συνηθίζετε να αποθηκεύετε τα τρόφιμα και τα σνακ σας χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο, σας περιμένουμε να φτιάξουμε το δικό μας κερομάντηλο και να συμβάλλουμε στη μείωση των απορριμμάτων! Οι συμμετέχοντες/ουσες χρειάζεται να φέρουν μαζί τους κομμάτια από βαμβακερό καθαρό πανί που δεν χρειάζονται, ώστε να τα μετατρέψουν σε κερομάντηλο, γνωρίζοντας έτσι έναν πρακτικό και φιλοπεριβαλλοντικό τρόπο αποθήκευσης τροφίμων.

Στα εργαστήρια θα υπάρξει επίσης ενημέρωση για το Πράσινο Σημείο που αναμένεται να δημιουργηθεί στην περιοχή.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια είναι εντελώς δωρεάν. Για να κλείσετε τη θέση σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/sZqAFUhtEdaBfqzD7

*Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

** Τα προσωπικά σας στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν μόνο για της ανάγκες της εν λόγω δράσης.