Μενού Κλείσιμο

Δύο νέες δράσεις καθαρισμού στο Καλοχώρι και στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB

Μετά την τελευταία δράση καθαρισμού στο Ελαιόρεμα Πυλαίας, στην οποία εθελοντές και εθελόντριες συγκέντρωσαν 900 λίτρα απορριμμάτων, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ολοκληρώνει τον κύκλο καθαρισμών του Zero Waste BSB με δύο δράσεις το Σαββατοκύριακο 13 και 14 Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ενώνει τις δυνάμεις της με τις ομάδες «Εχεδώρου Φύσις» και «Save Your Hood» και μαζί αναλαμβάνουν τον καθαρισμό του παράκτιου μετώπου Καλοχωρίου. Η δράση καθαρισμού θα πραγματοποιηθεί με την στήριξη του Δήμου Δέλτα.
Σημείο συνάντησης για τη δράση αποτελεί η είσοδος του παράκτιου μετώπου Καλοχωρίου, θέση Πευκάκια.
Η προσπάθεια θα συνεχιστεί την Κυριακή 14 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ., στη Νέα Παραλία και πιο συγκεκριμένα στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, με την στήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο κύκλος των εκδρομών καθαρισμού θα κλείσει μετά την τελευταία δράση, που θα περιλαμβάνει και ένα Zero Waste picnic, όπου όσες και όσοι συμμετέχουν, καλούνται να φέρουν τα προσωπικά τους σνακ, η επιλογή των οποίων ιδανικά θα εναρμονίζεται με τη λογική των μηδενικών αποβλήτων. Σημείο συνάντησης για τη συγκεκριμένη δράση αποτελεί η περιοχή πίσω από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ για τις δύο τελευταίες εκδρομές καθαρισμού εδώ.
Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να συμπληρώσετε τις παρακάτω φόρμες:
13/11 – Καθαρισμός παράκτιου μετώπου Καλοχωρίου: https://forms.gle/LxL9VuJRRz2N8ndc9
14/11 – Καθαρισμός Νέας Παραλίας στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής Θεσ/νικης: https://forms.gle/psAjdi5u6sqTyGkX8
Οι δράσεις καθαρισμού πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου Zero Waste BSB.
Το “ZeroWasteBSB” είναι το ακρωνύμιο του έργου “Zero Waste Strategy: Methods and Implementation in Black Sea Basin“, αφορά τη στρατηγική μηδενικών αποβλήτων και υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020», το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Γειτονίας (ΕΝΙ-European Neighbourhood Instrument) και από τις συμμετέχουσες χώρες: Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Δημοκρατία της Μολδαβίας, Ρουμανία, Τουρκία και Ουκρανία.