ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης
για τον Ρατσισμό, την Οικολογία,
την Ειρήνη και τη Μη Βία

if you cannot
read this email
see it as a web page
 
Νewsletter #7 - Δεκέμβριος 2017
 
 

ETHΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ της "Αντιγόνης" για το 2017
Πλήρης καταγραφή φαινομένων, ζητημάτων και κρουσμάτων ρατσισμού, διακρίσεων, ξενοφοβίας αλλά και Ερευνητικών Μελετών ή Καλών Πρακτικών της Διοίκησης στους 6 κρίσιμους τομείς της Απασχόλησης, της Νομοθεσίας, της Εκπαίδευσης, της Στέγασης, της Ρατσιστικής Βίας και της Υγείας & Πρόνοιας
Ετήσια έκθεση - 1.5 ΜΒ

 

Μια ματιά στις
Εκδόσεις ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Select Respect:
Ένα δίκτυο οργανώσεων που μοιράζεται την κοινή πεποίθηση ότι οι διακρίσεις και ο κοινωνικός αποκλεισμός που υφίστανται οι άνθρωποι λόγω φύλου, φυλετικής ή εθνοτικής καταγωγής, σεξουαλικής ταυτότητας, αναπηρίας, θρησκευτικών και πολιτικών πεποιθήσεων μας αφορούν και μας θίγουν όλους.

Ζητούνται βιβλία και περιοδικά


Ζητούνται βιβλία και περιοδικά στην Αραβική και Φαρσί γλώσσα για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά. Πληροφορίες: ΑΝΤΙΓΟΝΗ Πτολεμαίων 29Α 6ος όροφος τηλ. 2310285688


Γίνε κι εσύ
Εθελοντής

πληροφορίες
2310 285688
Φάλια Κολυβά


Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη


- Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
(Συνθήκες, Νομοθεσία-Νομολογία, Διεθνείς έρευνες και μελέτες, Έγγραφα πολιτικής)

- Έρευνες και μελέτες ειδικά για την Ελλάδα

- Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για τη μετανάστευση και το άσυλo (Ελλάδα, Ευρωπαική Ένωση, Διεθνείς)

- Εξελίξεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

- Εκπαιδευτικό υλικό

Παλιότερα newsletters

ThessΔΙΚΤΥΟ

Μία προσπάθεια δικτύωσης εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού.

 
           
 

16η Εθνική Στρογγυλή Τράπεζα κατά των διακρίσεων & Συνάντηση Συμμαχίας για την Κοινωνική Ένταξη Προσφύγων
Μεγάλη η απήχηση της 16ης Στρογγυλής Τράπεζας, που διοργάνωσε η ΑΝΤΙΓΟΝΗ στις 11.12 στην Αθήνα. Συμμετείχαν περισσότερα από 80 άτομα: εργαζόμενοι και εθελοντές σε ΜΚΟ, ερευνητές, ακαδημαϊκοί και ειδικοί, εκπρόσωποι δήμων και υπουργείων, μετανάστες, πρόσφυγες και σύλλογοί τους.

Διαβάστετε περισσότερα

   
   

Βραβεί οστο 2ο μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUforia 2016 – 2017
H ομάδα φωτογραφίας της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, σε συνεργασία με το 16ο Λύκειο, βραβεύτηκε στο 2ο μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ EUforia 2016 – 2017 με το βραβείο «Καλύτερης κινηματογραφικής Σύμπραξης». Μια σημαντική διάκριση που επισφραγίζει την προσπάθεια της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ για αλληλεπίδραση ντόπιου πληθυσμού και προσφύγων με τη δημιουργία ομάδων που συνεργάζονται με κοινούς στόχους και προσδοκίες σε μεγάλο βάθος χρόνου.
Δείτε την ταινία εδώ - 13'
Άρθρο στην Παράλλαξη

           
 

Ο ευρωπαίος πολίτης και η μετανάστευση
Το (NECME) είναι ένα πρόγραμμα που μελετά τον αντίκτυπο των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και πραγματοποιείται μέσα από μια ευρύτερη συνεργασία φορέων που δραστηριοποιούνται σε χώρες της Ευρώπης.
Η πρωτοβουλία NECME στοχεύει στην ενθάρρυνση της κοινωνίας των πολιτών για την πιο ενεργή συμμετοχή των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες, μέσα από την προώθηση συνεργασίας με θεσμικά όργανα που εμπλέκονται στη διαδικασία ένταξης.
Τα αποτελέσματα της έρευνας του NECME παρουσιάστηκαν, στις 19.12 με μεγάλη απήχηση κόσμου και αυξημένο ενδιαφέρον από τα ΜΜΕ.

Άρθρο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ
Περισσότερα για το πρόγραμμα NECME

   
   


H «Αντιγόνη» στη Διεθνή ημέρα τρανς μνήμης

Έχοντας σαν στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής βίας, η "Αντιγόνη" στέκεται δίπλα στο Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών. Μέσα από εκπαιδευτικές δράσεις σε εφήβους, η "Αντιγόνη" ευαισθητοποιεί, μεταξύ άλλων, πάνω σε θέματα ομοφοβίας και τρανσφοβίας.

Διαβάστε περισσότερα

   

Select Respect
Τρεις γεμάτες ημέρες στο Select Respect Forum με πολύ ενδιαφέρον κλίμα, λόγω της διάθεσης για επικοινωνία όλων των συμμετεχόντων! Αντικείμενο ήταν τα ανθρώπινα δικαιώματα στην πράξη και η κοινωνική ένταξη των προσφύγων.
Πολλές ήταν οι φωνές που δήλωσαν ότι θα προτείνουν κάτι νέο στο υπουργείο, την υπηρεσία ή την οργάνωσή τους & ότι σίγουρα "θα φέρουν κάτι διαφορετικό μέσα τους". Ακόμα περισσότεροι αυτοί που εξέφρασαν διάθεση για συνεργασία & συμμετοχή στο δίκτυο!
Διαβάστε περισσότερα

 
Εκδόσεις ΑΝΤΙΓΟΝΗ: Η Θεσσαλονίκη των νερών
Αντιπλημμυρική προστασία σε συνεργασία με τη φύση, φέρνοντας σταδιακά «στο φως» τους μπαζωμένους χειμάρρους, προτείνουν οι συγγραφείς Γιώργος Μπλιώνης και Μιχάλης Τρεμόπουλος του νέου βιβλίου «Η Θεσσαλονίκη των νερών», όπου αποτυπώνεται η ιστορία και η διαχείριση των υπόγειων νερών της πόλης και το οποίο εξέδωσε η «Αντιγόνη» και παρουσιάστηκε σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Διαβάστε περισσότερα
Be environmentally friendly: please don't print this email unnecessarily.
Λαμβάνετε τη συγκεκριμένη αλληλογραφία επειδή
το e-mail σας είναι εγγεγραμμένο στη λίστα ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ.
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε emails τέτοιου τύπου, μπορείτε να διαγραφείτε
ακολουθώντας τις οδηγίες
εδώ.
unsubscribe | about us | contact us
stay connected
ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για το ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία
Πτολεμαίων 29Α T.K. 546 30 Θεσσαλονίκη Ελλάδα | Τηλ.: 2310 285 688, Fax: 2310 222 503, info@antigone.gr