ΑΝΤΙΓΟΝΗ
Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για τον Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία
  if you cannot read this email
see it as a web page
 
newsletter #5 - ιούνιος / ιούλιος 2017
 
  Euforia: Όταν οι μαθητές κινηματογραφούν τον “Ξένο”
Το Μουσείο Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μια σειρά δράσεων με τίτλο «Κινηματογραφικές διαδρομές» στο πλαίσιο του προγράμματος Euforia.
 

Ετήσια Έκθεση 2016 της ΑντιγόνηςΚαταγραφή φαινομένων, ζητημάτων και κρουσμάτων ρατσισμού, διακρίσεων, ξενοφοβίας αλλά και Ερευνητικών Μελετών ή Καλών Πρακτικών της Διοίκησης στους 6 κρίσιμους τομείς της Απασχόλησης, της Νομοθεσίας, της Εκπαίδευσης, της Στέγασης, της Ρατσιστικής Βίας και της Υγείας & Πρόνοια

Επιμέλεια: Nάσος Θεοδωρίδης
κατεβάστε το αρχείο

  


Ζητούνται βιβλία και περιοδικά

Ζητούνται βιβλία και περιοδικά στην Αραβική και Φαρσί γλώσσα για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά. Πληροφορίες: ΑΝΤΙΓΟΝΗ Πτολεμαίων 29Α 6ος όροφος τηλ. 2310285688

 

 

Δείτε επίσης:

Το κανάλι μας στο YouTube

 Προγράμματα:
Διαμεσολάβηση ομηλίκων στο σχολείο

Προγράμματα:
Alternative Routes to Success A.R.T.S.

Προγράμματα:
HELP

Προγράμματα:
GET START

Γίνε κι εσύ
Εθελοντής

περισσότερες πληροφορίες
2310 285688
Φάλια Κολυβά

Ηλεκτρονική
Βιβλιοθήκη- Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
(Συνθήκες, Νομοθεσία-Νομολογία, Διεθνείς έρευνες και μελέτες, Έγγραφα πολιτικής)

- Έρευνες και μελέτες ειδικά για την Ελλάδα

- Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για τη μετανάστευση και το άσυλo (Ελλάδα, Ευρωπαική Ένωση, Διεθνείς)

- Εξελίξεις σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων

- Εκπαιδευτικό υλικόΠαλιότερα newsletters

 

ThessΔΙΚΤΥΟ

Μία προσπάθεια δικτύωσης εθελοντικών οργανώσεων της Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού ως μία από τις κύριες κοινωνικές προτεραιότητες του σήμερα.

Οι οργανώσεις-μέλη του δικτύου με τους εθελοντές τους δραστηριοποιούνται σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, τον πολιτισμό, τους νέους, το παιδί, τα άτομα με αναπηρία, τους μετανάστες, την πολιτιστική κληρονομιά, την Ευρώπη κ.ά.

 
 

Φέτος, μαθητές και μαθήτριες έρχονται σε επαφή με την ψηφιακή οπτικοακουστική τεχνολογία μέσα από τη θεματική του προσφυγικού. Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ συμμετείχε στη δημιουργία της ταινίας του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης.
κείμενο στην Parallaxi

   
           
 

Κάθε Τετάρτη ελάτε να γνωρίσουμε μαζί την αράβικη κουζίνα!

Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να μαγειρέψουμε, να φάμε και να μάθουμε τα μυστικά των πιο νόστιμων συνταγών. Το εργαστήρι πραγματοποιείται στο πλαίσιο

   
του προγράμματος ένταξης και προώθησης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας των προσφύγων που υλοποιεί η ΑΝΤΙΓΟΝΗ. Δηλώσεις συμμετοχής κάθε Δευτέρα στο τηλέφωνο 2310 285688.
κείμενο στην Parallaxi
   

Eκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ισότητα φύλων, έμφυλες ταυτότητες”

Στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας “Σώμα και Ταυτότητα” που διοργάνωσε το

Υπουργείο Παιδείας, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ πραγματοποίησε συνολικά 101 δίωρα εκπαιδευτικά εργαστήρια σε γυμνάσια της Θεσσαλονίκης μετά από σχετική έγκριση που έλαβε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα με θέμα “Ισότητα φύλων, έμφυλες ταυτότητες”.
διαβάστε περισσότερα

           
 

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ συνεχίζει τα μαθήματα σκάκι στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας στα Διαβατά και κερδίζει διακρίσεις.

κείμενο στην Parallaxi

   
   

Thessaloniki Pride

H ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο 6ο THESSALONIKI PRIDE

-δελτίο τύπου
-φωτογραφίες

   

Οι δράσεις της ομάδας φωτογραφίας της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ συνεχίζονται με επιτυχία.

Τριήμερο στον Γράμμο στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Η ομάδα φωτογραφίας των εφήβων στο πλαίσιο των φωτογραφικών εξορμήσεων και των διαδραστικών εκδηλώσεών της, διοργάνωσε 3ήμερο σεμινάριο νυχτερινής φωτογράφησης στις 20-22 Ιουνίου στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου ήταν ελεύθερη για το κοινό έτσι ώστε να υπάρχει και διάδραση με τον πληθυσμό της περιοχής. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ημερήσιο και νυχτερινό μάθημα φωτογραφίας, πολλαπλή έκθεση, ζωγραφική με το φως, περιπάτους με φωτογραφήσεις, ξεναγήσεις κ.α.

Σέρρες

H ομάδα φωτογραφίας εφήβων προσφύγων της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ πραγματοποίησε επίσκεψη στην πόλη των Σερρών στην Πολιτιστική Εταιρεία «ΠΡΑΞΙΣ». Με τους εκεί έφηβους πρόσφυγες ξεναγήθηκε στην πόλη, συμμετείχε σε μια κοινή ραδιοφωνική εκπομπή στο Rodon fm στην οποία συζητήθηκαν οι δράσεις των νεών και πραγματοποιήθηκαν ομαδικές φωτογραφικές δράσεις.

Γιορτή αποφοίτησης στο 16ο Λύκειο στην Ξηροκρήνη

Η ομάδα φωτογραφίας των εφήβων προσφύγων της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ, μετά τη συνεργασία της με το 16ο Λύκειο για την δημιουργία ντοκιμαντέρ στα πλαίσια του προγράμματος Euforia και τη συνεργασία στα πλαίσια των μαθημάτων φωτογραφίας στα οποία συμμετέχουν και μαθητές του 16ου Λυκείου παρουσίασε μια μόνιμη έκθεση φωτογραφίας η έναρξη της οποίας έγινε την ημέρα αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών.

   

Ζητούνται βιβλία και περιοδικά

Ζητούνται βιβλία και περιοδικά στην Αραβική και Φαρσί γλώσσα για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά. πληροφορίες: ΑΝΤΙΓΟΝΗ Πτολεμαίων 29Α 6ος όροφος τηλ. 2310285688

   

NIEM project - Δύο συναντήσεις φορέων και οργανώσεων για την ένταξη

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ διοργάνωσε δύο συναντήσεις με βασικό θέμα την ένταξη μεταναστών και προσφύγων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος National Integration Evaluation Mechanism (NIEM) στην Αθήνα την Τρίτη 20 Ιουνίου -στο Electra Palace- και στη Θεσσαλονίκη, στις 27 Ιουλίου -στον κοινωνικό χώρο ‘Οικόπολις’.

Συμμετείχαν ακαδημαϊκοί και ερευνητές, εκπρόσωποι Υπουργείων και Υπηρεσιών, δημόσιοι φορείς, οργανώσεις, εργαζόμενοι, εθελοντές και φίλοι που ασχολούνται με την ένταξη μεταναστών και προσφύγων. Συζητήθηκαν ζητήματα γύρω από την έννοια και την πρακτική της ένταξης, έγιναν ενημερώσεις για τη σχετική ελληνική νομοθεσία, συζητήθηκαν οι πολιτικές που σχεδιάζονται και, κυρίως, δόθηκε έμφαση στις καλές πρακτικές και τις αδυναμίες-αντιφάσεις που εντοπίζονται. Επιδίωξη και των δύο συναντήσεων ήταν να μπουν οι βάσεις για τη δημιουργία μίας ‘συμμαχίας’ φορέων που θα συνεχίσει την ανταλλαγή απόψεων, την άσκηση πίεσης και τη διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για τη βελτίωση των επιμέρους ζητημάτων της ‘ένταξης’ αλλά και, γενικότερα, τον διάλογο για τις προοπτικές μίας ‘κοινής ζωής’.
 
Be environmentally friendly: please don't print this email unnecessarily.
Λαμβάνετε τη συγκεκριμένη αλληλογραφία επειδή
το e-mail σας είναι εγγεγραμμένο στη λίστα ενημερωτικών μηνυμάτων της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ.
Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε emails τέτοιου τύπου, μπορείτε να διαγραφείτε
ακολουθώντας τις οδηγίες
εδώ.
unsubscribe | about us | contact us
stay connected
ΑΝΤΙΓΟΝΗ - Κέντρο πληροφόρησης και τεκμηρίωσης για το ρατσισμό, την οικολογία, την ειρήνη και τη μη βία
Πτολεμαίων 29Α T.K. 546 30 Θεσσαλονίκη Ελλάδα | Τηλ.: 2310 285 688, Fax: 2310 222 503, info@antigone.gr