« Απόκρυψη Αρχική Νέα Η ιστορία Οι συνεργάτες Δίκτυα Fundamental Rights Agency Εκδόσεις Ετικέτες Επικοινωνία

Δραστηριότητες

Προγράμματα Στρογγυλή Τράπεζα Εθελοντισμός

Βιβλιοθήκη

Υλικό τεκμηρίωσης από ΕΕ
και διεθνείς οργανισμούς
Έρευνες και μελέτες
ειδικά για την Ελλάδα
Επιλεγμένες δημοσιεύσεις για
τη μετανάστευση και το άσυλο
Εξελίξεις σε θέματα
ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Εκπαιδευτικό Υλικό

Σύνδεσμοι

Οργανισμοί Εταίροι

Μενού

grflagGR | ENenflag

National Integration Evaluation Mechanism (ΝΙΕΜ) 6η Εθνική Συνάντηση Συμμαχίας

πίσω...

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 16:31


National Integration Evaluation Mechanism (ΝΙΕΜ)

6η Εθνική Συνάντηση Συμμαχίας

 

 

Η ‘ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία’ είχε την ευκαιρία να διοργανώσει την 6η Συνάντηση Συμμαχίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ‘National Integration Evaluation Mechanism’ (ΝΙΕΜ) το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

 

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά της ‘συμμαχίας’ του ΝΙΕΜ, η ΑΝΤΙΓΟΝΗ προσκάλεσε τοπικούς και περιφερειακούς φορείς και δρώντες στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης ωφελούμενων διεθνούς προστασίας. Επιπρόσθετα, ακτιβιστές και εθελοντές από την Ελλάδα και λοιπές Ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Κροατία και Γερμανία) προσκλήθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση, συνεισφέροντας τη δική τους πολύτιμη οπτική στα ζητήματα.

 

Συγκεκριμένα, η συζήτηση ξεκίνησε με μία παρουσίαση του Προγράμματος ΝΙΕΜ, των στόχων του και των επιμέρους δράσεων που αναπτύσσονται στην Ελλάδα και στις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες των εταίρων. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση του Δικτύου Select Respect, το οποίο συστάθηκε το 2014 από διάφορες ΜΚΟ και πρωτοβουλίες που είναι ενεργές στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Το Δίκτυο έχει στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας ανοικτής κοινωνίας με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην αποδοχή της διαφορετικότητας σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Ως εκ τούτου, το Δίκτυο Select Respect προτάθηκε ως μία καλή πρακτική δικτύωσης για την κοινωνική ένταξη στους συμμετέχοντες της 6ης συνάντησης συμμαχίας του ΝΙΕΜ. Αποτέλεσε επίσης το έναυσμα για μία ζωντανή και πλούσια συζήτηση που ακολούθησε –με τον τίτλο ‘Δικτύωση για την  Ένταξη’- η οποία ανέδειξε προβληματισμούς σχετικά με την αποτελεσματική δικτύωση οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της κοινωνικής ένταξης σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ θα ήθελε να ευχαριστήσεις όσους/ες συμμετείχαν στη συνάντηση και συνείσφεραν με τις απόψεις, επιχειρήματα και εμπειρίες τους στο περιεχόμενο της 6ης Συνάντησης Συμμαχίας του ΝΙΕΜ και θα ήθελε, επίσης, να σας καλέσει στην επόμενη που θα διοργανωθεί στην Αθήνα, στις 17 Δεκεμβρίου 2018.